Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 21/12/2022

Més de 160 entitats debaten sobre els reptes de futur al 2n Congrés d’Entitats de L’Hospitalet

A la jornada s’ha presentat la futura Oficina d’Entitats i s’ha estrenat el nou web davant totes les entitats del municipi

163 entitats han participat avui, 17 de desembre, al 2n Congrés d’Entitats de L’Hospitalet de 9 a 14 hores al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, una iniciativa de la Taula Sectorial de Drets de la Ciutadania i Cohesió Social del Consell de Ciutat de L’Hospitalet.

Amb el lema “Créixer per transformar”, aquest congrés ha reunit de nou més de 220 persones del sector associatiu de la ciutat per generar un espai de reflexió sobre els principals reptes i oportunitats als quals s’enfronten les entitats de L’Hospitalet.

“Sense vosaltres, L’Hospitalet no seria aquesta gran ciutat amb cor que conserva l’ànima, la proximitat i la calidesa de la vida de barri que sempre ens ha caracteritzat”, ha dit Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, que ha donat el tret de sortida a una jornada que ha comptat també amb l’assistència de M. Ángeles Sariñena, regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, i de Jordi Ibáñez, president de la Taula Sectorial de Drets de la Ciutadania i Cohesió Social del Consell de Ciutat de L’Hospitalet.

Durant la jornada, els participants s’han organitzat per debatre i recollir aportacions sobre quatre eixos temàtics: Educació en participació, una oportunitat per créixer; Les entitats després de la pandèmia; Economia de les entitats, i Estratègia associativa: suport associatiu, treball en xarxa, formació i creació de projectes.

El Congrés d’Entitats ha comptat amb una peça escènica de la companyia Plàudite Teatre anomenada Soc entitat, produïda expressament per a l’ocasió. 

L’Hospitalet té al voltant de 700 entitats actives, aquesta jornada és una oportunitat per donar visibilitat a aquest ric teixit social i civil que conforma la ciutat i fer palesa la importància dels seus valors.

La nova Oficina d’Entitats de L’Hospitalet, un centre neuràlgic de referència

Durant la jornada, s’ha presentat la nova Oficina d’Entitats, que obrirà les portes el març del 2023 a la planta baixa de Ca n’Arús, una demanda històrica que va sorgir a la primera edició del Congrés d’Entitats el novembre del 2018, on van participar 130 entitats.  

L’Oficina es crea amb l’objectiu de fomentar el sector associatiu de la ciutat i dotar-lo de recursos per fer front als reptes socials i associatius actuals. Serà un servei híbrid, presencial i virtual, que actuarà de centre neuràlgic de referència en el suport a les entitats.

Aquest nou equipament oferirà informació, assessorament i formació al sector associatiu per tal de dinamitzar i enfortir el treball de les associacions del municipi i promoure els valors de la participació com a motor de transformació. I també ajudarà a la creació de noves entitats, responent a les noves realitats que emergeixen en el món de l’associacionisme.

El mapa d’entitats ja és una realitat

A la jornada s’ha estrenat el nou web de l’Oficina d’Entitats, oficinaentitats.l-h.cat, un instrument que dona resposta a una altra demanda històrica de les entitats de L’Hospitalet. 

Inclou un directori i mapa d’entitats per donar-les a conèixer i afavorir el treball en xarxa i col·laboratiu. El mapa, que utilitza la tecnologia del Geoportal de la ciutat, inclou les prop de 700 entitats actives de la ciutat i permet seleccionar-les per àmbits, aplicar filtres de barri o districte i alhora accedir a informació pública de l’entitat que afavoreixi el seu contacte i identificació.  

El nou portal és també un espai virtual on les entitats poden trobar recursos en línia: notícies i agenda relacionades amb el teixit associatiu, informació útil sobre com es constitueix una entitat o com es modifiquen els estatuts, suport als diversos tràmits, guies i publicacions d’utilitat o informació sobre subvencions.

I disposa també del visor de resultats “Coneix les entitats”, que facilita saber el nombre d’entitats per barris, àmbits i nombres d’associats i esdevé una eina per conèixer més a fons les característiques principals del teixit associatiu.

Segon congrés entitats

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet