Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 18/07/2023

18 infants sahrauís passen l’estiu a L’Hospitalet

L’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara en coordina l’estada amb el suport de l’Ajuntament

Un any més, infants sahrauís passen els mesos de juliol i agost a L’Hospitalet amb famílies acollidores de la ciutat. Aquest estiu, són 18 infants d’entre 6 i 8 anys, 16 dels quals ja havien fet una estada anterior a la ciutat. Van arribar a L’Hospitalet el dimarts 11 procedents dels campaments de refugiats situats prop de Tindouf (Algèria).

Com és habitual, l’alcaldessa, Núria Marín, ha rebut aquesta tarda els infants i les famílies acollidores al Palauet de Can Buxeres. A l’acte també hi han assistit la regidora de TIC i Relacions amb la Ciutadania, Rocío Ramírez; el president de l’Associació L’Hospitalet amb el Sàhara, Pedro Pérez; el representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, i  representants de grups polítics municipals.

L’estada dels infants a la ciutat, organitzada per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara, amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu allunyar-los durant dos mesos de les dures condicions de vida als campaments de refugiats del desert algerià, complementar l’alimentació que tenen durant la resta de l’any i oferir-los atenció mèdica. Forma part del programa Vacances en pau, que ha acollit més de 12.000 infants sahrauís a tot Catalunya els últims 20 anys.

Durant els mesos d’estiu, conviuen amb altres infants, participen en activitats i sortides i acudeixen a visites mèdiques, entre elles, una consulta oftalmològica per iniciar tractaments en cas de lesions o malalties visuals. Es tracta d’un reconeixement mèdic complet per detectar possibles problemes de salut i pal·liar diverses malalties derivades de la desnutrició i de les condicions climatològiques del desert.

Des de 1990, l’Ajuntament col·labora amb aquesta iniciativa fent tasques de difusió per sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen els infants sahrauís als camps de refugiats, i també amb les diverses activitats realitzades durant l’any per l’entitat L’Hospitalet amb el Sàhara.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet