Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 16/02/2024

Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet

Les jornades són el 17 i el 18 de febrer a La Farga i reten homenatge a la província de Sevilla

Els dies 17 i 18 de febrer, La Farga acull els actes de les XXXVI Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a L’Hospitalet, que organitza la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’Hospitalet (FECEAL’H) amb el suport de l’Ajuntament. Enguany, les jornades reten homenatge a la província de Sevilla.

Prèviament, aquesta tarda tindrà lloc al Palauet de Can Buxeres el lliurament dels guardons que atorga la FECEAL’H, coincidint amb la celebració de les jornades. Els guardons són els següents:

  • El Premi a la Tasca Social, per a Francisco Calderón Gutiérrez, president de l’Hermandad Rociera Andaluza de L’Hospitalet des de fa 40 anys i un dels fundadors de la FECEALH.
  • El Premi Manuel Rodríguez a la Tasca Cultural, a títol pòstum, a la ballarina Rosana Romero. Va estar vinculada a l’Associació Cultural Andalusa i va formar part al llarg de la seva carrera de companyies de ball com les d’Antonio Canales, Rafael Amargo o Carlos Saura, amb les quals va actuar en escenaris de tot el món.
  • El Premi d’Honor Blas Infante, al cantaor José Ferrón Torres, vinculat des de fa dècades a la Peña Antonio Mairena.

Durant tot el cap de setmana, el recinte de La Farga esdevé l’epicentre de les activitats de foment de la cultura i la gastronomia andalusa. Així, dissabte tindrà lloc, a partir de les 17.30 hores, la primera part del Festival d’Entitats, amb l’actuació dels quadres de ball i les corals de les entitats membres de la FECEAL’H, que posaran en escena la feina que preparen al llarg de tot l’any. I, a continuació, l’actuació de l’artista convidat, Nolasco.

Diumenge es faran més activitats, amb la continuació del Festival d’Entitats; la missa romera, oficiada pel pare Enric Canet i amb els cants litúrgics del Coro Romero de la Real Cofradía Virgen de la Cabeza a Catalunya; l’ofrena floral; l’actuació de les entitats de la FECEAL’H Aires de Jaén, i l’espai infantil.

També hi haurà un servei de degustació d’un plat típic andalús ofert pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet. A partir de les 17.30 h, tindrà lloc l’última part del Festival d’Entitats, i a les 18.30 hores, l’actuació de l’artista convidat, Manu Tenorio.

Programa Dia d'Andalusia

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet