Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Normativa | 25/06/2024

Per què és important notificar el canvi de seu social de la vostra entitat?

Cal tenir actualitzada l’adreça de la seu social, tant pel que fa a la seu social principal com a les delegacions

L’adreça d’una entitat és una dada pública, que ha de sortir en tots els llistats d’entitats i associacions tant de l’administració municipal com de la Generalitat, és una dada identificativa. Per aquest motiu, és molt important que les entitats tinguin actualitzada l’adreça de la seu social, tant pel que fa a la seu social principal com a les delegacions.

Els canvis en la seu social es comuniquen a la Generalitat de Catalunya mitjançant el tràmit Canvi de domicili social d'una associació. En el cas de les entitats inscrites al Ministeri de l’Interior, si es canvia la seu social, s’ha de fer una modificació dels estatuts. Trobareu tota la informació a Inscripción de modificación de Estatutos.

També és imprescindible que totes les entitats que canviïn o hagin canviat de seu social facin el tràmit d’adequació de l’adreça social i de l’adreça fiscal (que en molts casos és la mateixa) a l’Agència Tributària. Es fa amb el model 036, teniu tota la informació a la web de L’Agència Tributària.

Per realitzar aquest tràmit, les entitats disposen d'un termini màxim d’un mes a partir del moment que reben la resolució de la inscripció del canvi de domicili de la Generalitat de Catalunya o del Ministeri.

És important que el nom que surt al NIF de l’entitat sigui el mateix que l’entitat té inscrit al Registre d’Associacions de la Generalitat o del Ministeri de l’Interior. Tant en el cas de la Generalitat de Catalunya com en el cas del Ministeri de l’Interior, el canvi de nom implica una modificació dels estatus.

El canvi d’Estatuts al Ministeri de l’Interior es pot fer en aquest enllaç i el canvi a la Generalitat de Catalunya en aquest altre enllaç.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet