Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 19/04/2023

L’Hospitalet celebra les Festes de Primavera amb la participació de les entitats

La cultura popular i les tradicions són un puntal de les Festes que se celebraran del 20 al 23 d’abril.

Les Festes de Primavera tornen a L’Hospitalet del 20 al 23 d’abril, amb un programa que aposta per la música i les arts escèniques, la cultura popular i tradicional i les activitats adreçades al públic familiar amb la participació de les entitats de la ciutat. La diada de Sant Jordi conclourà quatre dies amb més de setanta propostes.

El cartell d’aquesta edició és obra d’una jove estudiant de l’EASD Serra i Abella, Helena Peñalver, veïna de Santa Eulàlia. La seva idea, fresca i colorista, ens mostra una dona amb un gran somriure i amb el cabell ple de flors, que ens transmet l’estimació per la gent i per la ciutat de L’Hospitalet.

El cantant hospitalenc Antonio Orozco serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a les Festes, el dijous 20 d’abril, a les 20 hores, des del balcó de l’Ajuntament. A continuació vindrà el Toc d’inici, amb l’exhibició de les colles i la imatgeria festiva de la ciutat a la plaça de l’Ajuntament.


Les Festes: cultura i tradició popular

Les Festes de Primavera vestiran els carrers de la ciutat amb una oferta cultural i lúdica per a tots els públics, sense oblidar les activitats més tradicionals. El divendres 21 d’abril, de 9 a 19 hores, les entitats dels districtes IV i V celebraran la trepitjada de la catifa floral amb la participació de gegants i capgrossos.

A partir de les 17 hores, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala veurem espectacles de circ i arts de carrer per a tota la família, que continuaran l’endemà al mateix espai i horari.

Més tard, les bèsties de cultura popular i de foc amb lleons, bous i mulasses d’arreu de Catalunya acompanyaran les bèsties de foc de la ciutat en una cercavila que començarà a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte 22 d’abril, de 10 a 14 hores, el parc de les Planes es convertirà per un dia en el Parc de la Ciència, amb tallers, jocs i espectacles de divulgació científica per a tota la família.

Els titelles tindran el seu espai a la plaça de Maria Artigal, que es convertirà durant tot el dissabte en un jardí on els més menuts, però també un públic més adult, podran gaudir de diferents espectacles.

Aquest mateix dia tindrà lloc, a les 17 hores, el Fabulari, la concentració de colles, dracs, gegants i bestiari a la plaça de l’Ajuntament. La cavalcada mitològica tindrà la sortida i l’arribada a la plaça de l’Ajuntament, i recorrerà diferents carrers del barri del Centre. Més tard, al vespre, aquesta mateixa plaça viurà la Nit de foc infantil, amb els petits diables i diablesses de L’Hospitalet.

El diumenge 23, el parc de Bellvitge serà, d’11 a 14 hores, el Parc de les Meravelles, amb funàmbuls, gegants i moltes activitats festives més, sorprenents i espectaculars, adreçades al públic familiar.


Diada de Sant Jordi

Enguany, les Festes de Primavera conclouran amb la diada de Sant Jordi, una jornada que celebrarem amb les tradicionals parades de llibres i flors que es desplegaran a la rambla de Just Oliveras. Els autors i les autores de L’Hospitalet signaran exemplars dels seus llibres a l’estand de Biblioteques durant tot el dia. A més, a partir de les 11 hores, se celebrarà la Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses, amb diversos espectacles infantils als Jardins de Can Sumarro.

Aquest mateix dia tindrà lloc la trobada de gegants, amb la plantada a la plaça de l’Ajuntament a partir de les 9.30 hores i la cercavila fins al parc de la Remunta. La jornada oferirà altres activitats tradicionals com la ballada de Sardanes a la plaça del Repartidor, a les 11.30 hores, i la jornada castellera a partir de les 12.15 hores a la plaça de l’Ajuntament.

Més tard, al vespre, aquesta mateixa plaça acollirà la Nit de foc, on les colles de diables de L’Hospitalet seran les encarregades de tancar els actes de les Festes de Primavera d’enguany tot omplint els carrers d’espurnes de foc al compàs dels tabals. La jornada culminarà amb l’esclat final i els focs d’artifici a partir de les 22.15 hores a la plaça de l’Ajuntament.


Les Festes de Primavera a les xarxes

La informació de les Festes de Primavera està disponible en els programes de mà i en el web  www.l-h.cat/festesdeprimavera. També es podran viure a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb el hashtag #PrimaveraLH.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet