Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Projectes | 20/11/2023

Comença una nova edició del projecte aprenentatge servei

Entitats i centres educatius col·laboradors van participar el dissabte en una jornada formativa

L'Ajuntament de L’Hospitalet comença un nova edició del projecte aprenentatge servei (ApS) a la ciutat. La iniciativa posa en marxa projectes  col·laboratius entre centres educatius i entitats d’acció social i de lleure, serveis i equipaments municipals.

És una metodologia clau per involucrar a infants, adolescents, joves i membres de la comunitat en la millora del seu entorn local. Aquest enfocament no només busca fomentar la participació activa, sinó també comprometre's amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Amb l’objectiu d’ampliar l’abast del projecte, dissabte, representants d’entitats del tercer sector i de centres educatius de L’Hospitalet van assistir a una jornada de formació per conèixer les potencialitats de l’aprenentatge servei i analitzar la possibilitat de desenvolupar projectes conjunts. La formació ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les entitats que vulguin saber-ne més, poden contactar amb l’Oficina d’Entitats al telèfon 660 40 87 43 o a través del correu oficinaentitats@l-h.cat.

ApS, aprendre fent un servei a la comunitat

El programa ApS, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, es desenvolupa des del 2007. El curs passat, més de 2.000 alumnes de 20 centres educatius de la ciutat van participar als 65 projectes d’aprenentatge servei (ApS), que es van desenvolupar amb la col·laboració de prop d’una trentena d’entitats.
El resultat són propostes innovadores i de qualitat, des del punt de vista educatiu, i compromeses amb l’entorn social, cultural i mediambiental, sempre posant en valor el servei comunitari.

Especialment rellevant és la participació dels alumnes de 3r i 4t de l'ESO, un col·lectiu que representa prop de 5.000 estudiants a la ciutat. En col·laboració amb entitats i serveis locals, a través del projecte aquests estudiants desenvolupen Serveis Comunitaris cada any orientats a millorar el seu entorn immediat.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet