Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 26/06/2023

Pride L’H, una jornada per commemorar el Dia de l’Orgull LGTBI+

El manifest, que el signen les entitats LGTBI+ de la ciutat, té com a lema “28J: Seguim dempeus”

L’Hospitalet se suma, un any més, als actes commemoratius del Dia Internacional de l’Orgull de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI+), amb la celebració de la segona edició del Pride L’H, una gran festa al parc de la Marquesa.

Sota el títol “28J: Seguim dempeus”, el manifest signat per les associacions L’Horgull, Les Bruixes i Alise reivindiquen que “el Dia de l’Orgull ha de servir per mirar enrere i saber d’on venim, ser conscients de tots aquests avenços, però també tenir clar que no està tot fet, i encara queden moltes batalles per lluitar”.

El Pride L’H començarà a les 17 hores, amb activitats infantils i juvenils amb perspectiva inclusiva a càrrec de les entitats LGTBI+ de la ciutat. En paral·lel, a partir de les 17.15 hores, Lucas Gonzalvo Valls presentarà el seu llibre Lluna de dia, il·lustrat per Rodrigo de Brujas. A Torre Barrina, a les 18 hores, tindrà lloc la xerrada-col·loqui “Stonewall. La lluita pels drets continua”, a càrrec de Jordi Samsó, president del Casal Lambda i activista històric, amb la participació de les entitats LGTBI+ de L’Hospitalet. La lectura del manifest a càrrec de les entitats LGTBI+ de la ciutat serà a les 19.30 hores i, tot seguit, els assistents podran gaudir de la música “petarda” amb DJ La Waldorf i la cloenda amb canons de confeti.

El dimecres 28 de juny, com ja és tradició, la façana de l’Ajuntament lluirà una pancarta reivindicativa i, quan es faci fosc, s’il·luminarà amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí.

L’entitat L’Horgull representarà la ciutat al Pride de Barcelona, que serà el 16 de juliol, amb la participació d’una carrossa en la desfilada.


L’Hospitalet, municipi contra l’homofòbia i la transfòbia

L’Hospitalet compta des de l’any 2017 amb l’Oficina Municipal LGTBI+, que des de fa un any està ubicada provisionalment al carrer de l’Emigrant, 27, que ofereix informació, orientació, suport psicosocial, formació i campanyes de sensibilització a la ciutadania i commemoració dels dies internacionals en estreta col·laboració amb entitats del municipi o vinculades (contra l’LGTBI-fòbia, de l’Orgull...). L’Hospitalet forma part de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya, que compta amb 111 punts a tot el territori.

L’Ajuntament va aprovar el 2020 el Pla per la diversitat sexual, amb tres objectius principals: sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGTBI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…). Aquest 2023 s’ha realitzat una pròrroga del Pla, amb vista a realitzar-ne un de nou però sense paralitzar el camí fet.

L’any 2013, L’Hospitalet va ser la primera gran ciutat que es va declarar municipi actiu contra l’homofòbia i la transfòbia arran de l’aprovació al Ple d’una moció que va obtenir el vot favorable de la majoria de regidors i regidores.

Programa Pride L'H 2023

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet