Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 15/11/2023

“Ja n’hi ha prou”, el lema de la programació d’enguany del 25N a L’Hospitalet

L’Hospitalet se suma als actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb una setmana plena d’activitats

Amb el lema “Ja n’hi ha prou”, la Regidoria d’Igualtat i LGTBI i el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), juntament amb diferents àrees municipals i associacions de dones de la ciutat, han elaborat una àmplia agenda d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que tindran lloc del 20 al 30 de novembre.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, a les 17.30 hores amb la lectura del manifest i la perfomance #SeAcabó, a càrrec de Dona Cançó, organitzat pel CAID i per associacions de dones de la ciutat.

El mateix dia 25 al matí, el Grup de Dones del Gornal organitza una taula informativa i a Bellvitge, Amalvígia Grup de Dones, pintarà un mural amb la participació dels joves de l’esplai i totes les veïnes que vulguin participar-hi. En acabar, hi haurà un vermut feminista amb l’actuació de Malva Cançons de dona a dona.

Una setmana d’activitats reivindicatives

El programa del 25N a L’Hospitalet inclou activitats adreçades a tots els públics, entre les quals destaquen les organitzades pel CAID, com l’exposició “Lliures i sense por”, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones –del 20 de novembre a l’1 de desembre a la seu del CAID–; el cicle de curtmetratges contra la violència de gènere, a càrrec de CortoEspaña –el 20 de novembre a l’Auditori Barradas–; la xerrada “Les violències masclistes digitals”, a càrrec de Carme Oriol –el 21 de novembre a la seu del CAID–; l’obra de teatre per a joves És de conya?, adreçada als instituts de la ciutat i a càrrec de la companyia Nus Cooperativa –el 23 de novembre al Centre Cultural la Bòbila, i la projecció de la pel·lícula La singla, de Paloma Zapata, que forma part del projecte “Conegudes (també) a casa”, que fa difusió de les aportacions femenines a la cinematografia catalana –29 de novembre al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa–, en col·laboració amb Drac Màgic i la Diputació de Barcelona.

Durant tota la setmana tindran lloc activitats com lectures de poesia, exposicions, masterclass de defensa personal femenina o tallers organitzats per diferents àrees de l’Ajuntament, com els serveis de Joventut o Biblioteques i nombroses entitats i associacions juvenils i feministes de la ciutat.

Amb aquest programa, es vol responsabilitzar tothom per tal d’aturar la violència masclista. “No podem deixar que la llavor de la violència es refermi en la nostra societat i en les noves generacions. Per això, cal fermesa davant les actituds masclistes”,  com explica la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota.

Programa d'actes pel 25N

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet