Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 07/05/2024

Comencen les Festes Majors dels barris de L'Hospitalet

Sant Josep -que celebra la seva festa major del 16 al 19 de maig- serà el primer a lluir el nou disseny del cartell   L’eslògan d’aquest any és “Queda’t sense parauL’Hes”

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de l’INS Provençana han creat la campanya publicitària de les festes majors dels barris de L’Hospitalet. L’eslògan d’aquest any és “Queda’t sense parauL’Hes”. Per a cada festa, es fan dos cartells amb les imatges de dues de les activitats més representatives del barri amb un so o onomatopeia relacionats amb sentiments o emocions que desperten les festes.

L’objectiu principal de la campanya és apel·lar al sentiment de cohesió i de pertinença de la ciutadania, eliminant barreres i afavorint la comunicació i la connexió entre les persones.

La proposta creativa i de comunicació parteix de l’encàrrec que l’Ajuntament de L’Hospitalet fa a l’INS Provençana, amb la finalitat de posar en valor la feina de joves estudiants del cicle formatiu de màrqueting i publicitat que, per mitjà d’una agència de publicitat simulada -L’HAgència-, experimenten com es treballa dins d’un entorn lliure i proactiu.

Aquest no és el primer cop que l’Ajuntament encarrega les campanyes de festes a estudiants o col·lectius de la ciutat. Des de l’any 2012 -i ja són 13 edicions-, alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella s’encarreguen del cartell de les Festes de Primavera de la ciutat, i l’any 2022, persones amb diversitat funcional de l’Associació ALPI van fer les il·lustracions i dibuixos dels cartells de les Festes Majors dels barris.

Organitzades per les comissions de festes de cada barri i l’Ajuntament, les festes majors dels barris de L’Hospitalet ofereixen una programació amb activitats diverses: cultura popular, esport, comerç i activitats musicals i infantils, entre altres, amb la participació del teixit cultural i social de cada barri.

La imatge i la programació de cada festa major estarà disponible a la web municipal tan bon punt s’acostin les dates de celebració. Ara ja es pot consultar el cartell i el programa d’activitats de la Festa Major de Sant Josep, que és la primera de l’any, i que se celebra del 16 al 19 de maig.

El calendari de les festes majors d’enguany és el següent:

 • Festa Major de Sant Josep, l’1 de maig i del 16 al 19 de maig.
 • Festa Major de Santa Eulàlia, del 29 de maig al 2 de juny.
 • Festa Major del Centre, del 14 al 24 de juny.
 • Festa Major de Can Serra, del 12 al 16 de juny.
 • Festa Major de Collblanc-la Torrassa, del 14 al 16 de juny.
 • Festa Major de Granvia Sud, del 15 al 16 de juny i el 23 de juny.
 • Festa Major de Sanfeliu, del 21 al 24 de juny.
 • Festa Major de Pubilla Cases, del 27 al 30 de juny.
 • Festa Major de Gornal, del 27 al 30 de juny.
 • Festa Major de la Florida, del 4 al 7 de juliol.
 • Festa Major de Bellvitge, del 7 al 15 de setembre.
 • Festa Major de Ciutat Comtal, del 20 al 24 de setembre.


Rutes de tapes als barris

Un cop tancada la Primavera de Tapes amb un gran èxit de participació, les rutes de tapes continuen a les festes majors dels barris. L’Hospitalet acollirà enguany cinc rutes gastronòmiques als barris, la primera de les quals durant la Festa Major de Sant Josep, del 16 al 19 de maig, amb set establiments participants. Les tapes es poden consultar en aquesta web, que s’anirà actualitzant amb les futures rutes gastronòmiques dels barris.

Les pròximes rutes de tapes seran a Santa Eulàlia, del 30 de maig al 2 de juny; Can Serra, del 13 al 16 de juny; Pubilla Cases, del 27 al 30 de juny, i la Florida, del 4 al 7 de juliol.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, una iniciativa en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.


Fires de comerç al carrer

Una altra de les activitats que té lloc durant les festes majors dels barris són les fires de comerç al carrer, organitzades per les associacions de comerciants en col·laboració amb l’Ajuntament.

El calendari de les fires de comerç és el següent:

 • Fira de Comerç del Centre i Sant Josep, el dissabte 18 de maig.
 • Fira del Comerç de Santa Eulàlia, el dissabte 1 de juny.
 • Fira del Comerç de Collblanc-la Torrassa, el dissabte 15 de juny.
 • Fira del Comerç de Can Serra, el dissabte 15 de juny.
 • Fira del Comerç de Pubilla Cases, el dissabte 29 de juny.
 • Fira del Comerç de la Florida, el dissabte 6 de juliol.
 • Fira del Comerç de Bellvitge, data encara per determinar.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet