Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Processos participatius | 13/02/2024

Es constitueix el Consell Municipal de Serveis Socials del mandat 2023-2027

El Ple, en el que estan representades 90 entitats de l'àmbit social, ha fet l’encàrrec de treballs a les sis taules sectorials

L’alcaldessa, Núria Marín, ha assistit a la sessió de constitució del Consell Municipal de Serveis Socials de L’Hospitalet que s’ha fet avui al Saló de Plens de l’Ajuntament. La presidència del nou Consell, que es renova després de les darreres eleccions municipals, correspon a l’alcaldessa, però ha estat delegada a la regidora de Drets Socials, Laura García Manota, per a l’actual mandat. La regidora d’Esports, Maite Revilla, n’és la vicepresidenta.

Núria Marín ha agraït als nous consellers i conselleres i també als que han passat pel Consell durant els darrers anys el seu compromís amb L’Hospitalet i amb aquest òrgan participatiu. “L’Hospitalet hi guanya molt quan ciutadans i ciutadanes com vosaltres, representants d’entitats dels diferents àmbits socials i amb diferents mirades, us involucreu i us comprometeu per millorar les polítiques municipals que s’adrecen a sectors de la població que necessiten una atenció i una promoció especials”, ha dit l’alcaldessa.

La regidora Laura García Manota ha explicat que des de l’àrea de Drets Socials “es treballa amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió. Per fer-ho possible volem donar la volta a l’actual model d’atenció social. Fer-lo més accessible i descarregar de la part més burocràtica a les treballadores socials perquè puguin dedicar-se a l'acompanyament social”.

A la sessió d’avui, després de la constitució formal del Consell, s’han realitzat els següents encàrrecs a les taules sectorials, que passen de cinc a sis amb la creació de la Taula sectorial d’inclusió.

En l’àmbit de la dona, analitzar la realitat associativa dels grups de dones de la ciutat, així com la participació de les dones en el teixit d’entitats.

En l’àmbit de la gent gran, fer seguiment, reflexionar i fer propostes envers el Pla d’acció de ciutats amigables amb les persones grans que s’està implementant en aquest mandat a la ciutat.

En l’àmbit de la inclusió, analitzar el sensellarisme a la ciutat i treballar per constituir el grup motor per l’elaboració del Pla d’actuació contra el sensellarisme amb propostes que puguin ser aplicades al municipi.

En l’àmbit de la infància i l’adolescència, reflexionar i fer propostes envers la infància en risc a la ciutat.

En l’àmbit de les persones amb discapacitat, analitzar i promoure la participació inclusiva de les persones amb discapacitat de la ciutat, així com de les entitats del sector.

I, finalment, en l’àmbit de la salut mental i les addiccions, treballar propostes de prevenció i cura del benestar emocional, principalment, en l’àmbit comunitari.

El Consell Municipal de Serveis Socials de L’Hospitalet és l’òrgan de participació comunitària per a assessorament, consulta, deliberació, proposta i participació en matèria de serveis socials del municipi. La finalitat del Consell és la participació de la ciutadania i de tots els agents socials vinculats al territori de L’Hospitalet en les polítiques socials, per tal d’integrar les persones implicades en la presa de decisions que possibilitin l’eficàcia i el reforçament de la xarxa de serveis socials a L’Hospitalet.

El Consell s’estructura per al seu funcionament en els següents òrgans: una presidència, una vicepresidència, el Ple, la Comissió Permanent, les sis taules sectorials i la secretaria del Consell.

El Ple està format per representants de 90 associacions de la ciutat dins dels àmbits de dona, gent gran, inclusió, infància i adolescència, persones amb discapacitat, salut mental, tercer sector i sindicats. També estan representats el Govern municipal, els grups polítics municipals, el Servei de Benestar i Drets Socials, tècnics municipals i representants dels diferents col·lectius professionals.

A més de la constitució del Ple, s’ha aprovat el calendari de reunions. El Ple es reunirà un cop a l’any (gener-març); la Comissió Permanent, dos cops a l’any (abril-juny i octubre-desembre), i les taules sectorials, un mínim de tres sessions a l’any.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet