Notícies

Estigues al dia

Notícies d'interès per les entitats de L'Hospitalet de Llobregat

Actualitat entitats | 11/01/2024

L’Oficina d’Entitats assessora el sector associatiu en la justificació de les subvencions

El tràmit per presentar les justificacions a la seu electrònica ja està obert i estarà vigent fins al 15 de febrer

Avui ha tingut lloc la primera sessió informativa que ofereix l’Oficina d’Entitats per assessorar les entitats de la ciutat en la tramitació de les justificacions de les subvencions municipals rebudes en l’exercici 2023 (concurrència i nominatives). 

La campanya de suport, impulsada per l’Oficina d’Entitats en col·laboració amb les diverses àrees de l’Ajuntament que atorguen subvencions, consta de set sessions informatives per àmbits durant el mes de gener i la publicació de quatre guies de suport elaborades per l’Oficina d’Entitats amb l’objectiu de facilitar el tràmit a les entitats. A més, en els casos en què sigui necessari, es faran assessoraments individuals.

El tràmit per presentar les justificacions, en el cas de les subvencions atorgades en el marc de les diverses convocatòries de l’Ajuntament, ja està obert a la seu electrònica i estarà vigent fins al dia 15 de febrer de 2024.

El calendari de sessions informatives és el següent:

  • Sessió informativa en l’àmbit del comerç i els mercats. Dijous, 11 de gener, a les 15.30 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit dels districtes, ocupació, medi ambient, lleure i joventut. Dilluns, 15 de gener, a les 18 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit de la cooperació. Dimecres, 17 de gener, a les 18 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit del benestar social. Dijous, 18 de gener, a les 18 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit esportiu. Dilluns, 22 de gener, a les 18 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit del Districte Cultural i la innovació. Dimecres, 24 de gener, a les 18 hores.
  • Sessió informativa en l’àmbit de la cultura. Dijous, 25 de gener, a les 18 hores.


Totes les sessions tindran lloc a Ca n’Arús, excepte la sessió de l’àmbit de l’esport, que es farà a Can Riera.

L’Oficina d’Entitats, en funcionament des del 17 d’abril de 2023, té com a missió fomentar un sector associatiu de L’Hospitalet fort, amb capacitat i recursos per fer front als reptes socials i associatius actuals. Per fer-ho, ofereix informació, assessorament i formació al sector associatiu per tal de dinamitzar i enfortir el treball de les entitats de la ciutat i promoure els valors de la participació com a motor de transformació.

Del 25 de gener al 21 de febrer de 2023, les entitats de la ciutat, en el marc de diverses convocatòries, van poder demanar subvencions per a la realització d’accions o projectes d'utilitat pública, d'interès social o de promoció d'una finalitat pública. L’Ajuntament va atorgar en el marc de les diverses convocatòries  un total de 2.872.395,92 euros repartits entre 178 projectes, que ara cal justificar.

Les convocatòries de concurrència competitiva de l’any 2023 varen ser: Cultura, Comerç, Mercats Municipals, Esports, Música en Viu, Districte Cultural, Cooperació Internacional, Àmbit del Lleure, Benestar Social i Diversos Àmbits.

Les justificacions han d’acreditar que s’han complert les condicions i els objectius de l’acció o projecte i, d’altra banda, que els diners públics rebuts per l’entitat beneficiària s’han aplicat correctament i s’han destinat íntegrament a l’acció o projecte al qual es va atorgar la subvenció.

Vols rebre informació sobre el teixit associatiu a L'Hospitalet de Llobregat?

Butlletí de l'Oficina d'Entitats de L'Hospitalet